HÚSBOLT GAZDAGRÉTEN

"Minőség és olcsó ár, Imre Hús-Vár Önre vár! Magyar hús a kezében, marad pénz a zsebében. Csomagoljuk, ahogy kéri, Ön megeszi ahol éri!"

 


Nyilván sokan tanácstalanok a hentespult előtt állva, amikor választaniuk kéne a különböző húsfajták közül. Melyik milyen része a marhának vagy sertésnek? És melyikből milyen étel készülhet?

MARHA  

 

Lapocka (stefánia): a marha első "combja". Felhasználható: pörköltnek, gulyásnak,  tokánynak.

Comb: a marha hátsó combja. Részei: felsál, gömbölyű felsál, fehérpecsenye, feketepecsenye, hegyes fartő, csípő fartő, hamis fartő. Felhasználható: egyben párolva, főzve, és tokánynak is.

Farok (ököruszály): felhasználható: párolva, levesnek főzve, pörköltnek és gulyásnak.

Lábszár: Felhasználható: főzve (levesnek) pörköltnek, gulyásnak és tokánynak.
Rostélyos: felhasználható: szeletelve, frissen sütve, párolva, egyben sütve.
Lapos hátszín: felhasználható: szeletelve, frissen sütve, egybesütve, párolva.

Bélszín vagy vesepecsenye: (a marha legértékesebb része) felhasználható: frissen sütve, szeletelve, egybesütve, töltve és angolosan félig sütve, vagdalva.

Nyak vagy tarja: felhasználható: pörköltnek, levesnek, tokánynak, gulyásnak és vagdaltnak.

Szegy : felhasználható: főzve és füstölve ( húslevesnek, gulyásnak)


SERTÉS

Lapocka: a sertés első "combja"
Felhasználható: egyben sütve, tokánynak, vagdaltnak (fasírt), pörköltnek, füstölve, kötözött sonkának.

Comb: a sertés hátsó combja.
Részei: felsál, dió, frikandó, rózsa (slussz)
Felhasználható: egyben sütve, szeletelve, pároltnak vagy frissensültnek; a felsál és a dió rántva.


Köröm: a sertésláb.
Felhasználható: füstölve, pörköltnek és kocsonyának.


Csülök: a láb és a comb közötti rész.
Felhasználható: egyben sütve, füstölve, főzve és pörköltnek.


Oldalas: a sertés hússal fedett bordái. Felhasználható: sütve, pörköltnek, párolva, töltve, káposztába, füstölve.

Dagadó: a sertés "hasfala".
Felhasználható: vagdaltnak, gulyáshoz, töltött káposztának, töltve, kolbásznak, tokánynak, pörköltnek és egyben sütve.


Karaj: a félbehasított gerinc
Részei: rövid karaj - a farok felőli rész, a hosszú karaj - a fej felőli rész.
Felhasználható: egészben sütve, frissen sütve, bundázva frissen sütve, párolva, töltve, füstölve, a rövid karaj töltött bordának is.


Szűzpecsenye: a rövid karaj alatt elhelyezkedő színhús.
Felhasználható: egészben sütve, frissen, szeletben, rántva, érméknek és töltve.


Tarja: a sertés "félbehasított nyaka".
Felhasználható: egyben sütve, szeletelve, frissen sütve, flekkennek, füstölve, rántva.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 18
Heti: 23
Havi: 375
Össz.: 248 900

Látogatottság növelés
Oldal: A HÚS RÉSZEI
HÚSBOLT GAZDAGRÉTEN - © 2008 - 2024 - husbolt.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »